Vlaardinger krijgt 3 jaar cel voor invoer methamfetamine

28-04-2019 112 Redactie

VLAARDINGEN - Het Openbaar Ministerie Rotterdam komt de relatief nieuwe harddrug methamfetamine (meth) steeds vaker tegen. Politie en OM zijn extra alert op het onderscheppen van deze drugs of bestanddelen voor de productie ervan onder meer vanwege de uiterst verslavende uitwerking ervan op gebruikers.
 
De politie en het Openbaar Ministerie kregen op 31 oktober 2018 een melding van autoriteiten uit Duitsland. Daar was een postpakket onderschept met daarin twaalf potten kokosolie geïmpregneerd met een grote hoeveelheid methamfetamine (meth). Het pakket was afkomstig uit Mexico en onderweg naar een adres in Rotterdam Zuid. Uit onderzoek blijkt dat in de olie een gehalte aan methamfetamine zat variërend tussen de 14 procent en 32 procent per pot.

De politie heeft onder leiding van de officier van justitie het pakket gecontroleerd afgeleverd. Kort daarna heeft de politie de ontvanger van het pakket, een 58-jarige man uit Vlaardingen, aangehouden. Verder onderzoek leidde naar de aanhouding van een tweede verdachte, een 46-jarige man uit Rotterdam, zijnde de opdrachtgever voor wie het pakket in ontvangst moest worden genomen. Beide verdachten stonden 5 april voor de Rechtbank in Rotterdam op verdenking van het invoeren en opzettelijk aanwezig hebben van ruim 3 kilo methamfetamine.

De officier van justitie eiste voor de opdrachtgever een gevangenisstraf van 4 jaar en voor de ontvanger van het pakket eiste hij een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk. De rechtbank beoordeelde op vrijdag 19 april de feiten als strafbaar en heeft de 58-jarige verdachte 36 maanden gevangenisstraf opgelegd en de andere man 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date