Vlaardinger (15) vast voor overval maaltijdbezorger

03-02-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM – De politie heeft donderdagavond vier tieners gearresteerd die ervan worden verdacht verschillende keren maaltijdbezorgers in Schiedam te hebben overvallen. Een van hen is een 15-jarige Vlaardinger. De andere drie zijn Schiedammers van 14,16 en 16 jaar oud.

Donderdagavond 2 februari was een maaltijdbezorger het doelwit van een overval op de Parkweg in Schiedam. De politie kreeg de melding om vijf over negen binnen. De overval zou zijn gepleegd door meerdere jongemannen onder bedreiging van een vuurwapen.

Omdat agenten in burger in de omgeving aanwezig waren, hadden zij de daders al snel in het vizier. Ze zagen de vier jongens, die voldeden aan het signalement, de Nieuwe Damlaan oversteken, de Dr. Kuyperlaan in. Daar scheidde één van de jongens zich af van de groep. Hij liep naar de Mgr. Nolenslaan waar de agenten hem zes minuten na de melding aan hielden. Hij was in het bezit van een luchtdrukwapen dat in beslag is genomen.

De overige drie jongemannen renden weg richting de P.J. Troelstralaan en werden na een korte achtervolging te voet gearresteerd op de Talmalaan en de Professor Aalberselaan. Op de Talmalaan trof de politie een gedeelte van de buit aan.

De vier tieners zitten vast op het politiebureau. Een van hen droeg een bivakmuts bij zich. Dat kwam tijdens de fouillering aan het licht. De ouders van het viertal zijn geïnformeerd.

Maaltijdbezorgers zijn meer dan eens het slachtoffer van een overval tijdens hun werkzaamheden. Dat heeft een enorme impact op de vaak jonge slachtoffers. Reden genoeg voor de politie om daar extra op in zetten. In dit geval ging het om een 17-jarig slachtoffer. Hij was erg geschrokken van de overval, maar raakte gelukkig niet gewond.

Gerelateerd