Vlaardingen rechtop in bed na NL Alert

14-04-2022 112 Redactie

VLAARDINGEN - Dat was even schrikken rond half een vannacht. Menig Vlaardinger zat rechtop in bed na een NL Alert. De waarschuwing werd verstuurd vanwege een grote brand in de Botlek. Daar brandt een grote berg schrootafval bij het bedrijf European Metal Recycling aan de Quebecstraat. De brand brak gisteravond laat uit. Al snel klaagden Vlaardingers over een brandlucht, op dat moment nog zonder te weten waar die vandaan kwam.


De DCMR stelt dertig meldingen van rookoverlast te hebben ontvangen, met name uit Vlaardingen en Schiedam. 'Heeft u last van de rook, sluit u ramen en deuren en schakel ventilatie uit', zo adviseerde Rijnmond Veilig. 'Blootstelling aan rook kan leiden tot irritatie van ogen en/of luchtwegen.'

De brand is op dit moment onder controle, waardoor de rookontwikkeling afneemt. Maar de verwachting is dat de rookontwikkeling nog langere tijd zal aanhouden. Naar verluidt zijn er geen gewonden gevallen. Bij hetzelfde bedrijf brak de afgelopen jaren al vaker brand uit, in de schroot die het verwerkt. Zie ook dit artikel.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date