Vlaardingen op 2 in landelijke overvallen Top 5

14-03-2019 112 Redactie

VLAARDINGEN - Onze stad staat er landelijk gezien weer gekleurd op. Vlaardingen staat op nummer 2 in de landelijke overvallen Top 5. Deze ranglijst werd door de Telegraaf gemaakt op basis van het aantal overvallen per jaar per 10.000 inwoners. Schrale troost voor Vlaardingen; bij de buren is het nog slechter, Schiedam voert de ranglijst aan maar zal ook bepaald niet trots zijn op deze eerste plaats.

Niet grote steden als Amsterdam of Rotterdam tellen dus verhoudingsgewijs de meeste overvallen maar uitgerekend Vlaardingen en Schiedam. Rotterdam zelf staat op plaats 5, Capelle aan den IJssel op 4, Amsterdam op 3, Vlaardingen op 2 en Schiedam dus op 1. Een buitengwoon slecht visitekaartje voor de twee buursteden. 

In een negen minuten durende video gaat de Telegraaf verder in op het risico op overvallen en de gevolgen daarvan. Er is onder andere een interview met de Schiedamse onderneeemster Mitzi Ottevanger die zelf aan den klijve ondervond wat dat betekent. ,,Vrezen voor je leven en veel (psychische) schade. Weinig gebeurtenissen hebben meer impact op een ondernemer dan overvallen te worden'', schrijft de Telegraaf. U kunt de video hierboven zelf zien.Gerelateerd