Categorieën

Service

Verdien geld met vuurwerk opruimen!

Verdien geld met vuurwerk opruimen!
112

Verdien geld met vuurwerk opruimen!

  • Redactie
  • 19-12-2016
  • 112
Verdien geld met vuurwerk opruimen!
VLAARDINGEN - Naast de kerstbomeninzamelactie heeft de gemeente Vlaardingen – samen met Minters - dit jaar ook weer een vuurwerkinzamelactie. U kunt op 1 en 2 januari uw vuurwerkafval inleveren en krijgt daarvoor € 1 per volle vuilniszak.

Bewonersgroepen en verenigingen kunnen zich vooraf aanmelden voor de vuurwerkinzamelactie. Als u zich aanmeldt kunt u vooraf een burenpakket ophalen met koffie, thee, ranja en wat lekkers. U kunt ook een opruimpakket krijgen met grijpers, bezems en vuilniszakken. De spullen mag u na afloop houden. Helpt u mee om Vlaardingen op 1 januari weer snel schoon en veilig te maken? Meld u voor 28 december 2016 via www.vlaardingen.nl/vuurwerkactie en geef aan of u alleen een burenpakket wilt of ook een opruimpakket.

 

Veilig en schoon

Kinderen zoeken vaak op nieuwjaarsdag naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken dit alsnog af. Daarmee kunnen veel ongelukken gebeuren. Het snel opruimen van vuurwerkafval kan veel vuurwerkslachtoffers voorkomen. Daarnaast heeft het snel opruimen van vuurwerk ook voordelen voor het milieu: door het direct op te ruimen ontstaat geen zwerfafval, wordt voorkomen dat het in het grondwater terecht komt, of dat het afvoeren verstopt.

 

Spelregels en inleverlocaties


Voor de spelregels en inleverlocaties kijk op www.vlaardingen.nl/vuurwerkactie

 

Tips bij het opruimen:

Steek nooit blindgangers en beschadigd vuurwerk opnieuw af;

Maak vuurwerkafval eerst nat voor het opruimen;

Dompel afgestoken vuurwerk én blindgangers onder in een emmer water;

Verzamel direct na het afsteken het vuurwerk, of doe dit zo vroeg mogelijk op nieuwjaarsdag en veeg de boel aan.