Verdachten fatale schietpartij Vlaardingen langer vast

18-02-2021 112 Redactie

archieffoto: Flashphoto 

VLAARDINGEN - De drie mannen die maandagavond werden aangehouden voor betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Vlaardingen blijven twee weken langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De drie (18, 19 en 20 jaar oud) worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in de Patrimoniumdwarsstraat waarbij op 16 december een 26-jarige man uit Vlaardingen om het leven kwam. 

Op woensdag 16 december 2020, rond kwart over acht 's avonds kreeg de politiemeldkamer meerdere telefoontjes van buurtbewoners uit de Patrimoniumdwarsstraat die melding maakten van een incident waarbij een man gewond was geraakt. Agenten die snel ter plaatse waren, troffen op straat een man aan met een schotwond. Ondanks dat direct gestart werd met de reanimatie overleed het 26-jarige slachtoffer ter plaatse. Omwonenden spreken van een ruzie die mogelijk vooraf ging aan het schietincident.

Agenten hielden diezelfde avond al een man aan voor betrokkenheid bij het schietincident. Zij probeerden hem met een waarschuwingsschot tot stoppen te dwingen, maar zonder effect. Er is vervolgens gericht op hem geschoten in de Potgieterstraat. De man raakte gewond en werd met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd na korte tijd vrijgelaten en is geen verdachte meer in de zaak.

Groot onderzoek
Een team van 20 rechercheurs, onder leiding van het OM, zette meteen een uitgebreid onderzoek op. Getuigen werden verhoord, camerabeelden bekeken, scenario’s uitgewerkt, en dit gaf een mooi resultaat. Maandagavond zijn er drie mannen aangehouden; van respectievelijk 18, 19 en 20 jaar oud. Ze komen allemaal uit Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date