Valse brief wil bewoners uit huizen lokken

15-10-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN – Gratis hapjes en drankjes terwijl u voorlichting krijgt over de sloop of renovatie van uw woning. Dat stond in het kort in de brief die een aantal bewoners van de Westwijk en de Indische buurt afgelopen week kregen. Plaats, datum en tijdstip: woensdag 19 oktober vanaf 19.00 uur in de Marnixflat aan de Marnixlaan.

Attente deelnemers aan de Buurtwhatsapp deelden de ontvangen brief en de politie stelde een onderzoek in; de brief, en dus de informatie erin klopte niet. Er zou wel een vergadering zijn, maar volgens Waterweg Wonen van de huurdersraad. De woningcorporatie benadrukt dat de brief niet van hen afkomstig is.

De brief is opgesteld in vijf talen en, gezien de soms wat kromme zinnen, waarschijnlijk vanuit het Nederlands door Google Translate gehaald. Wie gehoor geeft aan de uitnodiging komt in ieder geval bedrogen uit: geen gratis hapjes en drankjes en al helemaal niets over de sloop of renovatie van ‘uw woning’. De brief wordt gezien als een slechte poging om mensen uit hun huis te lokken, zodat het inbrekersgilde mogelijk haar slag kan slaan. De politie is echter gewaarschuwd.Gerelateerd