Vakantie? Verklein de kans op woninginbraak!

27-06-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - Het is zomer. Een tijd van heerlijk luieren aan het strand, lekker eten, mooie steden bekijken of lekker naar de camping. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners niet thuis zijn of een raam open zien staan. Het is vaak ook eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan. Om de kans te verkleinen dat inbrekers tijdens uw afwezigheid hun oog op uw woning laten vallen, kunt u er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Zodat het lijkt of u zo weer thuis zou kunnen komen.

 

Hoe verkleint u de kans op een inbraak?

-Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.

-Uw sleutels buiten verstoppen is niet handig. deurmat en bloempot zijn geen ‘geheime’ plaatsen.

-Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).

-Zorg dat u geen grote hoeveelheid geld in huis hebt.

-Berg waardevolle papieren en sieraden goed op in een kluisje of huur bijvoorbeeld een bankkluisje.

-Zorg voor voldoende verlichting om uw woning. Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt dat ook ’s avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is.

-Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken naar binnen te klimmen.

 

Licht uw buren in

Uw buren kunnen u tijdens uw vakantie helpen om een oogje in het zeil te houden en er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Dit kunnen zij doen door het weghalen van uw post, de plantjes water te geven (zet niet alle plantjes op één tafel, dat versterkt de indruk afwezig te zijn), de auto af en toe eens op de oprit te zetten, de gordijnen af en toe dicht en open te doen.Gerelateerd