Trap er niet in: betalen voor een afspraak

10-09-2020 112 Redactie

VLAARDINGEN - Bij meerdere gemeenten in Nederland komen klachten binnen van inwoners die een afspraak maken via de website www.afspraakloket.nl  en die hiervoor moeten betalen. De gemeente Vlaardingen werkt NIET samen met deze website en wij adviseren u om geen gebruik te maken van deze website.

Afspraakloket.nl vraagt om gevoelige persoonlijke informatie, zoals uw Burgerservicenummer (BSN), en rekent € 19,95 voor het maken van een afspraak bij uw gemeente.

Een afspraak maken om bijvoorbeeld een rijbewijs of paspoort aan te vragen of te verlengen kunt u makkelijk zelf doen via www.vlaardingen.nl/afspraak  of via (010) 248 4000. Een afspraak maken bij de gemeente is altijd gratis. Er zijn commerciële bedrijven die aanbieden om tegen betaling een afspraak voor u te regelen. Dit is niet nodig.

Burgerservicenummer doorgeven? Niet doen!

Maar dat is niet alles: het doorgeven van uw burgerservicenummer (BSN) is een slecht idee. Kwaadwillenden kunnen hiermee een hoop schade aanrichten. Met uw BSN in combinatie met uw naam en geboortedatum kunnen fraudeurs bijvoorbeeld leningen afsluiten. Het gevolg is dat u rekeningen ontvangt voor zaken die u niet heeft gekocht.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date