Stijging criminaliteitscijfers eerste kwartaal

12-05-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN – Deze week zijn de criminaliteitscijfers over het eerste kwartaal van dit jaar bekend gemaakt, zowel van Vlaardingen als van het gehele district Rijnmond. Over de gehele linie is er een stijging van deze cijfers, maar er zitten per soort delict wel verschillen.

De cijfers laten een sterke stijging zien in woninginbraken vergeleken met het eerste kwartaal van 2015: van 56 naar 117. Sinds de laatste twee weken van maart is dit aantal weer aan het dalen.

Het aantal (geregistreerde) straatroven is gestegen van 6 naar 7, waarbij een aantal zich richtte op pizzabezorgers. Hiervoor is een drietal verdachten aangehouden. In het eerste kwartaal vonden er 4 overvallen plaats tegenover 0 overvallen in het eerste kwartaal van 2015.  Bij twee zaken was er sprake van druggerelateerde aspecten. In één van deze zaken worden, ten aanzien van de aangetroffen drugs in een woonhuis, tegen de eigenaar/huurder van dit huis bestuurlijke maatregelen genomen.

De diefstal van fietsen is in het eerste kwartaal gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Naast gerichte opsporing (inzet lokfietsen en actief cameratoezicht op piektijden) wordt winkelend publiek gewezen op het dubbel op slot zetten van de fiets, en natuurlijk gebruik te maken van de bewaakte fietsenstalling achter Albert Heijn in het centrum.

Het aantal geregistreerde vernielingen tenslotte laat een daling zien van 214 in eerste kwartaal 2015 naar 172 in eerste kwartaal 2016. Er is daarbij blijvende aandacht voor de zogenaamde loop- en slooproutes, veelal vanuit het centrum naar de (overige) wijken.

 

 

 

Gerelateerd