Stijging auto-inbraken rondom grote steden

26-02-2020 112 Advertorial

Uit onderzoek op basis van politiecijfers is gebleken dat in Nederland meer dan de helft van alle auto-inbraken wordt uitgevoerd in maar vijftien gemeenten. Vooral in grote steden zijn auto-inbraken een groot probleem en komen veel voor.

Noord- en Zuid-Holland gaan aan kop
In Noord- en Zuid-Holland worden de meeste auto-inbraken uitgevoerd. In 2019 was Zuid-Holland de provincie waar de meeste auto-inbraken voorkwamen, gevolgd door Noord-Holland. De steden waar het meeste werd ingebroken zijn Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. In deze steden loop je dan ook het meeste risico op auto-inbraken. Vooral in Rotterdam en omstreken was er een erg hoge stijging qua auto-inbraken, zo waren er in 2019 wel 4.330 auto-inbraken in Rotterdam alleen. De autodieven worden ook steeds brutaler. Vroeger werden alleen spullen uit de auto meegenomen. Tegenwoordig worden er ook onderdelen van de auto zelf meegenomen. Denk hierbij aan wieldoppen, airbags, schermen en bumpers. Gelukkig kun je je verzekeren tegen auto-inbraken. Wel is er erg vaak onduidelijkheid bij mensen die schade willen claimen. Dit komt omdat dekkingen van verzekeringen erg uiteen kunnen lopen. Bij een volledig casco- of een beperkt casco verzekering worden de onderdelen van de auto zelf vaak nog wel vergoed. Ook accessoires die later aan de auto zijn toegevoegd worden via een volledig casco en beperkt casco vaak wel vergoed. Bij een WA-verzekering is dit niet het geval. Het kan zelfs zo ver gaan dat er zo veel onderdelen zijn meegenomen dat de auto total loss wordt verklaard.

Sluit de juiste verzekering af
Het is dus zaak om een goede verzekering af te sluiten tegen auto-inbraken. Zeker als je in een stad als Rotterdam woont. Als je wilt weten welke autoverzekering er voor jou de beste is, kan je kijken op Autoverzekering.nl om alle autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Hierdoor kun je erachter komen wat de best passende autoverzekering is voor jouw persoonlijke situatie en kan je je auto direct verzekeren

Belangrijk is om als je de auto geparkeerd hebt achterom te kijken of er geen waardevolle spullen in de auto achterblijven. Als je deze meeneemt, verkleint dit direct de kans dat je auto als waardevol gezien wordt door inbrekers.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date