Samen voor een veiliger Centrum

12-12-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN – ,,We moeten de handen ineen slaan, op een positieve manier werken aan de veiligheid in de stad’’. Dat hadden Vlaardingers Bo Singerling, Patrick Klok en Frank Maarleveld voor ogen toen ze de Facebookpagina Veilig Vlaardingen oprichtten. Met een centrale bijeenkomst op 13 december willen ze buurtgenoten uitnodigen om de volgende stap te zetten. Hierbij plaatsen wij nogmaals hun uitnodiging voor een veiligheidsparty. Laat weten dat je komt via deze link


,,Het Centrum van Vlaardingen is een mooi Centrum waar met veel plezier gewoond, gewerkt en gewinkeld kan worden. Een prachtig Stadshart waar wij met zijn allen trots op kunnen en mogen zijn. De laatste maanden echter is er veel berichtgeving over het centrum.

Het is ons van Veilig Vlaardingen opgevallen dat erg veel van deze berichtgeving draait om het gevoel van veiligheid. Hierdoor hebben wij besloten onze Facebook pagina  Veilig Vlaardingen op te richten.

Dit is ook het dagelijks bestuur van de stad opgevallen. Wij zijn diverse malen door diverse partijen uitgenodigd op het stadhuis en hebben daar constructieve gesprekken gehad. Tijdens deze gesprekken is ons duidelijk geworden dat de gemeente niets liever wil dan de veiligheid van elke bewoner en ondernemer gehuisvest in onze stad, te waarborgen, en dat een ieder zich welkom voelt.

Vanuit het gemeentelijk bestuur worden er erg veel dingen ondernomen om die veiligheid te garanderen. Helaas niet altijd zichtbaar voor ons als bewoner, maar wij durven inmiddels wel te zeggen dat er veel inzicht is bij de gemeente. De processen om iets aan te pakken duren nu eenmaal lang, en als bewoner van het centrum durf ik te zeggen. Als je er middenin woont, te lang. In samenwerking met de gemeente hebben wij dan ook besloten om speciaal voor bewoners en ondernemers van het centrum een Veiligheids-netwerk party te organiseren.

Deze zal plaats vinden op 13 december midden in het centrum bij lunchroom “Veerplein 18”. De deuren gaan open om 19:30 uur en om 20:00 uur starten wij het programma. Tijdens deze avond werken wij samen met de Gemeente Vlaardingen, de Brandweer, de Politie, Jeugdwerk (Minters en Anti-pesto), Buurtpreventie, de Winkeliersverenigingen en de Buurt WhatsApp.

Het doel van de avond is naast informatie verstrekken omtrent veiligheid u ook te informeren welke rol u als bewoner en ondernemer kunt vervullen om “ons Centrum” veiliger te maken. Een speciale rol is hier weggelegd voor de afdeling buurtpreventie. Na een reeks van berichten hebben wij gemerkt dat hier veel behoefte aan is. Deze avond zullen wij dan ook ingaan op de rol van buurtpreventie en hoe u hier een onderdeel van kunt zijn. Vragen als ,,Wie is er geschikt voor buurtpreventie?’’ , ,,Wat is de rol van een buurtpreventiemedewerker?’’, ,,Met wie werken zij samen?’’  en ,,Welke opleidingen mag ik verwachten als ik mij aanmeld?’’ en vele meer zullen beantwoord gaan worden.  

Ook liggen er aanmeldingsformulieren en folders van de buurtpreventie. Wij willen u graag vragen na te denken of u over de juiste kwaliteiten en motivatie beschikt om de huidige groep van medewerkers te ondersteunen. Samen kunnen wij Vlaardingen veilig maken en houden! Tot slot wil ik u graag meedelen dat we de avond op een gezellige manier gaan afsluiten. We hebben 2 enthousiaste Vlaardingse muzikanten bereid gevonden om na afloop van alle informatie de boel op te vrolijken. Terwijl u staat te netwerken met buurtbewoners en ondernemers zullen Eveline en Sjors hun kunsten ten gehore brengen. 

Wij hopen u de 13de te mogen verwelkomen bij Lunchroom “Veerplein 18” aan het Veerplein 18''. 

Beheer van Veilig Vlaardingen
Patrick, Frank en BoGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date