Ruim honderd kilo hennep in bedrijfspand

20-05-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN – De drugsvondst gisteren op bedrijventerrein Groot Vettenoord was enorm. Daarnaast werd een aanzienlijk geldbedrag gevonden. Een 68-jarige Vlaardinger is aangehouden.

Toen de controleurs van de verschillende overheidsinstanties rond 11:00 uur aankwamen bij het pand, stond de deur open. Er leek niemand aanwezig te zijn. Ze gingen naar binnen en zagen vrijwel direct een tasje liggen met daarin stapels bankbiljetten. Bij een verdere zoeking vonden ze zakken vol henneptoppen en fijngemalen hennep, en verschillende materialen die vaak worden gebruikt bij de verwerking van hennep. Ook troffen ze alsnog een man aan in het pand, een 68-jarige Vlaardinger. Hij is aangehouden.

Het wegen van de tientallen zakken met hennep kostte enige tijd, maar uiteindelijk bleek het te gaan om in totaal bijna 108 kilo. De drugs, met een waarde van ruim twee ton, en het andere productiemateriaal zijn vernietigd. Het geld is in beslag genomen, net als vijf voertuigen waaronder een quad en een motor. Het onderzoek wordt voortgezet.