Rechter verbiedt motorclub No Surrender

07-06-2019 112 Redactie

REGIO - De rechtbank in Assen heeft vandaag motorclub No Surrender verboden. De club vormt volgens de rechter een gevaar voor de openbare orde. Eerder verbood de rechter de motorclubs Hells Angels en Satudarah; deze clubs kondigden gisteren aan tegen dit verbod in beroep te gaan. Naar verwachting zal ook No Surrender dit doen. 

De Asser rechter kon zich niet vinden in het verweer van No Surrender dat de organisatie bestaat uit zelfstandige clubs, zodat het gedrag van de een, de ander niet valt aan te rekenen. Volgens de rechter is dat wel het geval. ,,No Surrender is een organisatie die als eenheid naar buiten treedt.'' Volgens de rechter is No Surrender een gevaar voor de openbare orde omdat een groot aantal leden betrokken bij ernstige strafbare feiten. Hij stelt vast dat het geweld 'een dermate ernstig en structureel karakter heeft dat de samenleving erdoor in gevaar komt'.

Incidenten met No Surrenderleden deden zich ook voor in Vlaardingen. De politie deed in 2016 een inval in het pand van No Surrender aan de James Wattweg. Bas ter H, de oud-voorzitter van de afdeling van motorclub No Surrender in Vlaardingen, werd rond die tijd bedreigd met de dood. Ter H. stapte begin 2016 jaar uit de motorclub, wat de nodige spanningen opleverde. Bij de al genoemde inval werd Ter H. gearresteerd na de vondst van onder meer enkele wapens en een partij wiet. De oud voorzitter werd hierom veroordeeld tot een celstraf van vijf maanden.

Gerelateerd