Politie waarschuwt: pas op met aannemen pakketjes

25-04-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse politie waarschuwt via facebook voor het 'zomaar' aannemen van pakketjes voor de buren. Bekijk altijd de adresgegevens op de bezorgde pakketjes want oplichters gebruiken de bezorgdiensten om 'gratis' dure spullen te bemachtigen. Gisteren was het ook in Vlaardingen weer raak. Een argeloze bewoner opende de deur en nam een pakketje aan 'voor de buren'. Zonder goed op het etiket te letten. ,,Wilt u even tekenen?'' Krabbeldekrabbel... ,,En een fijne dag nog!'' Tien minuten later ging opnieuw de bel. Twee mannen aan de deur voor het pakketje dat van hen zou zijn.

Dan heeft u twee keuzes, stelt de politie. U geeft het pakketje mee en klaar is kees, of u vertrouwt het niet en belt de politie. Die kan niet heel veel doen. Zij nemen het pakketje in ieder geval niet mee. U mag vervolgens diverse telefoontjes gaan plegen naar de leverancier om een en ander uit te leggen en van het pakketje af te komen zonder dat het u geld gaat kosten. U heeft immers voor ontvangst getekend.

,,U bent financieel aan te spreken, en dat gaan ze doen ook'' laat de politie weten. ,,Wees dus alert bij het aannemen van pakketjes, dan maar geen handtekening.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date