Politie pakt wanbetalers aan

02-07-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - Het kan de beste overkomen: het laten oplopen van ‪fanmail van het CJIB, beter bekend als een bekeuring. Echter let op dat u ze dan tijdig betaald, de bedragen lopen hard op en kunnen zelfs resulteren in het laten wegslepen van uw auto, het innemen van uw rijbewijs of enkele overnachtingen in het politie‎hotel (inclusief roomservice, dát dan weer wel).

Afgelopen donderdag  heeft de politie diverse openstaande boetes getracht te innen in ‎Vlaardingen. Daarbij werden in totaal 31 wanbetalers ‘vereerd’ met een bezoekje van de politie. Er werd een totaal bedrag van €6.517,91 geïnd.

Eén vrouw kreeg te horen dat zij uiterlijk tot 14 juli 2016 in beroep kan gaan tegen een uitspraak van de rechter dat zij €397 moet betalen en dat zij anders 8 dagen in een cel op het bureau moet overnachten. (De boete blijft dan alsnog open staan). Eén man werd slapend in zijn auto aangetroffen en had geen middelen om zijn openstaande boete à €397 te kunnen (of willen) betalen. Zijn rijbewijs is ingenomen en (tijdelijk) ongeldig verklaard. Tevens bleek er één man nog als gesignaleerd in de systemen te staan. Deze kon niet meer betalen omdat hij onlangs ‪‎overleden was.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date