Politie op zoek naar woningovervaller

02-09-2015 112 Redactie

De compositietekening die de politie van de overvaller heeft verspreid.

VLAARDINGEN - De politie is op zoek naar een ongeveer twintigjarige man die op 7 april met een smoes het huis van een 47-jarige Vlaardingse aan de Utrechtlaan binnendrong en haar daar een mes op de keel zette. De zaak komt aan de orde in de uitzending van Bureau Rijnmond, donderdag 3 september om 17.20 uur bij RTV Rijnmond. Deze uitzending wordt ieder uur herhaald.

Op dinsdag 7 april rond het middaguur vond er een overval plaats in een woning aan de Utrechtlaan in Vlaardingen. De dader belde aan bij de 47-jarige bewoonster en vroeg of hij even mocht plassen. De bewoonster, die om gezondheidsredenen woont in een mindervalidenwoning, liet de dader binnen.

Toen de man klaar was vroeg hij de bewoonster om iets te drinken. Ook dat kreeg hij nog, maar omdat de vrouw wilde dat de man zou weggaan, vroeg ze hem te vertrekken. Op dat moment pakte de dader plotseling een mes dat hij op de keel van de vrouw zette en schreeuwde om geld, wat zij niet had. Omdat hij niet zonder buit wilde gaan, nam hij haar ring mee. De dader doorzocht vervolgens de woning. In de tussentijd kon het slachtoffer haar eigen woning uitvluchten.

De verdachte is een man van ongeveer twintig jaar en is zo’n 1m70 lang. Hij heeft een smal gezicht en donkerbruine ogen. Hij sprak netjes en beleefd. Die dag droeg hij een spijkerbroek en een wit-, of crèmekleurig vest met capuchon. Het vest was dik met donkerkleurige stukken op de zijkant van de bovenarmen. De vrouw heeft waarschijnlijk de dader voordat hij aanbelde al gezien. Vlak voordat de overval plaatsvond liep de vrouw namelijk vanaf de bushalte tegenover haar huis richting haar woning. Ze zag een jongeman lopen uit de richting van de nabijgelegen Amsterdamlaan. Hij passeerde de vrouw op de Utrechtlaan. Vermoedelijk was het deze jongeman die later de vrouw in haar woning heeft overvallen.

Compositietekening

Aan de hand van de beschrijving die het slachtoffer kon geven, heeft een politietekenaar een compositietekening gemaakt. Herkent u deze man of heeft u informatie over de overval, neem dan contact op met de politie in Vlaardingen via 0900-8844. Liever anoniem? 0800-7000, Meld Misdaad Anoniem.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date