Politie ontvangt 200 tips over ‘De man in de kelderbox’

24-12-2021 112 Redactie

VLAARDINGEN - De politie heeft afgelopen week zo’n 200 tips ontvangen in het onderzoek naar de verdachte die elf jaar geleden meerdere tienermeisjes misbruikte. De incidenten vonden destijds plaats in de kelderbox van hun flatwoning in Schiedam en Vlaardingen.

In het onderzoek werd onlangs de hulp van het publiek ingeschakeld. Daarbij gebruikte de politie een nieuwe techniek - een levensechte 3D-animatie van de verdachte.

Veel publiciteit
In de aanloop naar de uitzending van 14 december, kreeg het rechercheteam al veel publiciteit voor de animatie. In de hoop dat iemand de man zou herkennen, was het hologram al in winkelcentra in Schiedam en Vlaardingen te bekijken.

Nieuwe aanpak
In de uitzending van Opsporing Verzocht werden vervolgens de confrontaties en interviews met de slachtoffers getoond. Ook verscheen online een extra documentaire over de cold case. Uiteindelijk leverde deze nieuwe aanpak in totaal zo’n 200 tips op, die momenteel worden uitgelopen door het onderzoeksteam.

Tips in onderzoek
Het rechercheteam wil iedereen heel erg bedanken voor het insturen van informatie. Alle tips worden momenteel onderzocht. De politie belt u niet terug, tenzij er nog verdere vragen zijn over uw ingestuurde informatie.

Beschikt u mogelijk over informatie, maar heeft u de politie nog niet getipt? Neem dan alstublieft alsnog contact op:
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Online tip doorgeven.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date