Politie linkt liquidaties aan elkaar

29-07-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM/RIJSWIJK - De politie houdt er rekening mee dat de moord op de vijftigjarige Vlaardinger Mustafa Ates in verband staat met de schietpartij van afgelopen woensdag in Rotterdam. Mustafa Ates werd op zaterdag 22 juli dood aangetroffen in Rijswijk. Bij de schietpartij op 26 juli in Rotterdam kwam de eenenveertigjarige Zeki Yumusak om het leven. De mannen leken bekenden van elkaar te zijn en zouden regelmatig contact hebben.

De politie is dringend op zoek naar getuigen die Ates voor die zaterdag hebben gezien. Toen hij werd gevonden droeg hij een donkere Nikebroek tot aan zijn knie die een blauwe streep aan de zijkant had. Ook droeg hij een donkere trui met lange mouwen en slippers van het merk Birckenstock. De politie wil niet zeggen hoe het slachtoffer om het leven is gebracht.

Yumusak uit Barendrecht, die onder meer werkte in het beveiligingsteam van de Union of European Turkish Democrats (UETD), werd woensdagnacht in zijn auto op de Langenhorst in Rotterdam-Zuid doodgeschoten. Eerder dit jaar werd er bij hem thuis nog een hennepkwekerij gevonden. De Rotterdamse politie wil meer weten over een grijze BMW type 3Er Reihe 325i Sedan, die kort na de moord brandend werd gevonden op de Tweebosstraat in de Afrikaanderbuurt in de Maasstad. Mogelijk is er een verband tussen de schietpartij en de brandend achtergelaten auto.

Waarom de twee mannen zijn doodgeschoten is niet duidelijk. Ook is het nog een raadsel wat er zich precies heeft afgespeeld. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date