Politie houdt 'grote vis' aan

25-10-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - Het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield op maandag 24 oktober omstreeks 11.00 uur een 44-jarige Rotterdammer aan, die werd gezocht voor fraude met rijksbelastinggegevens en het rijden onder invloed. Het zogenoemde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’, gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit.

Het EVA-team van de Eenheid Den Haag werd begin oktober door de Politie Rotterdam benaderd om op zoek te gaan naar een 44-jarige Rotterdammer vanwege belastingfraude en rijden onder invloed.

De Politie Rotterdam was naar de man op zoek en kreeg aanwijzingen dat hij zich in de eenheid Den Haag ophield. Het EVA-team startte daarop een onderzoek naar de verblijfplaats van de verdachte en kwam er al snel achter dat deze zich dagelijks in Vlaardingen ophield. Het team wist hem op 24 oktober te traceren en aan te houden in de binnenstad van Vlaardingen. De man moet alsnog een gevangenisstraf uitzitten van 211 dagen en een boete van 109 euro betalen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date