Peet van Es vermoord in Zuid-Afrika

10-04-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN - De in Schiedam geboren maar ook in Vlaardingen bij velen bekende Peet van Es is vrijdag 7 april in Zuid-Afrika vermoord. Peet van Es (55) en zijn vrouw Arine Prins bestierden Moseley Farm, in de buurt van de plaats Barberton, dicht bij Swaziland. Een tiental jaren geleden vertrokken zij uit Nederland om een toekomst in Zuid-Afrika op te bouwen.

Vijf overvallers vielen de boerderij van Van Es vrijdagavond binnen, op zoek naar een kluis. Drie van hen hadden een pistool, de twee anderen kapmessen. De Nederlandse boer lag op dat moment te slapen. Toen de boer wakker werd van het lawaai, ontstond er een worsteling waarbij hij volgens een politiewoordvoerder met een onbekend scherp voorwerp is doodgestoken. Zijn vrouw, Arine Prins is volgens de krant aangerand. Zij werd samen met een familievriend met kabels vastgebonden. De overvallers maakten onder meer een televisie, elektrische apparaten en sieraden buit en gingen er vervolgens met de auto van de nederlanders vandoor.

Peet van Es is daarmee het zoveelste slachtoffer van de zogenaamde 'Plaasmoorde', gerichte aanvallen/overvallen op blanke boeren. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date