Overvallers balen van geringe buit

19-12-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN - Het Programma Opsporing Verzocht heeft vanavond aandacht besteed aan de laffe overval op een zeventigjarige vrouw uit Vlaardingen. Zij liet op zondagavond 15 oktober 2017 de tuindeur op een kier staan, om haar kat binnen te laten. Maar in plaats daarvan dringen twee overvallers haar woning aan de Sperwerlaan binnen. Als de vrouw even naar het toilet gaat ziet ze de tuindeur openvliegen en de twee mannen met bivakmutsen binnenstormen. De kleinere man wil geld en sieraden en de langere overvaller schopt haar hond en sluit hem op in de woonkamer. 
 
De vrouw zegt dat ze geen geld heeft, maar dat de overvallers haar sieraden mee mogen nemen. Omdat de vrouw geen contant geld heeft, willen de overvallers haar pinpas en pincode. Terwijl de lange, donkergetinte man bij de vrouw blijft gaat de ander met haar pas pinnen. Waarschijnlijk is hij het die te zien is op beelden bij een automaat van de ABN AMRO, rond 00.30 uur in winkelcentrum de Loper. Opvallend is vooral de pet van H&M die hij draagt. Verder valt op dat hij een getrimd baardje heeft en kleine oorbelletjes. Hij is licht getint en rond de 1.75 meter. Als hij maar honderd euro van haar rekening op kan nemen, steekt hij zijn middelvinger op. 

Ondertussen is de vrouw in haar eigen huis vastgebonden met tie-wraps en worden haar ringen van haar vingers getrokken. Het zijn best opvallende ringen, misschien herkent iemand ze of zijn ze ergens te koop aangeboden.
 
 
De politie hoopt nu via het goed bekeken televisieprogramma de daders op te sporen. Wie heeft iets verdachts gezien in die nacht van zondag 15 oktober op maandag 16 oktober rond de Sperwerlaan in Vlaardingen? Wie weet meer over de overvallers? Wie herkent de pinner? Wie weet waar de sieraden zijn?

Bekijk de uitzending HIER!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date