Op zoek naar wapens: fouilleren op straat verlengd

10-04-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN - De wijken Centrum, Westwijk, Ambacht en Holy-Zuid zijn aangewezen tot veiligheidsrisicogebied. Burgemeester Annemiek Jetten verlengt dit met een half jaar tot 15 oktober 2018. Dit betekent dat de politie preventief mag fouilleren in de aangewezen wijken. Met deze maatregel wil Jetten het bezit van wapens maximaal ontmoedigen en (wapen)geweld bestrijden.

Op last van de officier van justitie voert de politie op gezette tijden preventieve fouilleringen uit. Naast het vergroten van het gevoel van veiligheid richten deze acties zich op het verlagen van het aantal wapens dat in omloop is en het  verminderen van het aantal (gewapende) geweldsdelicten.


Informatiegestuurd fouilleren

De politie voert het preventief fouilleren informatiegestuurd uit, zodat de maatregel gericht toegepast kan worden. Dit heeft als voordeel dat minder mensen opgehouden worden voor een fouillering en dat de uiteindelijk uitgevoerde fouilleringen doorgaans effectief  zijn. Bij fouilleringen in het afgelopen halfjaar zijn in Vlaardingen 42 personen aangehouden, onder andere vanwege het aantreffen van slag- of vuurwapens, messen en boksbeugels.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date