Categorieën

Service

ONS: ‘Wat wordt harde aanpak burgemeester?

ONS: ‘Wat wordt harde aanpak burgemeester?
112

ONS: ‘Wat wordt harde aanpak burgemeester?

  • Redactie
  • 15-02-2017
  • 112
ONS: ‘Wat wordt harde aanpak burgemeester?
VLAARDINGEN - Waaruit blijkt de keiharde aanpak van criminaliteit en overlast die burgemeester Jetten bij haar aantreden aankondigde? Dat vraagt ONS.Vlaardingen zich af. Afgelopen zondag gooide een groep jongeren vanaf het Liesveldviaduct met stenen naar winkelend publiek en naar auto's. Met inzet van een Whatsappgroep konden de daders worden staande gehouden, maar bij dat staande houden lijkt het te zijn gebleven.

,,Dat de politie slechts naar een identiteitsbewijs vraagt en de jongens dan gewoon weer laat doorlopen; is dat wat we ons bij die keiharde aanpak moeten voorstellen?’’, vraagt raadslid Ron Boers zich af.

Gisteren was er weer een inbraak bij Donna Mode aan de Fransenstraat. De derde op rij voor deze winkel. ONS.Vlaardingen gaat de burgemeester vragen waaruit haar aanpak bestaat voor bijvoorbeeld de inbrekers bij Donna Mode en de groep stenengooiers. ,,Gaat zij de gezinnen van de jongens erbij betrekken? Volgt er een specifieke aanpak? Gaat zij de politie vragen harder op te treden? Vragen te over, maar voorlopig weigert de nieuwe burgemeester te zeggen hoe haar criminaliteitsaanpak gaat verschillen van die van haar voorganger.''