Categorieën

Service

Onrust in Vettenoordsepolder over kinderlokker

Onrust in Vettenoordsepolder over kinderlokker
112

Onrust in Vettenoordsepolder over kinderlokker

  • Redactie
  • 23-06-2015
  • 112
Onrust in Vettenoordsepolder over kinderlokker

VLAARDINGEN – In de Vettenoordespolder is grote onrust ontstaan over een mogelijke kinderlokker. Een elfjarige jongen uit die wijk is maandag op het Mendelssohnplein aangesproken door een getinte man die reed in een ouder model zwarte bestelbus. De man probeerde de jongen met een babbeltruc in de auto te lokken met de tekst: ,,Hé jongen wil je een tientje… dan moet je even instappen.’’ Eerdere berichtgeving over een mogelijk Brabants/Limburgs accent is onjuist!

Een woordvoerder van de politie heeft het incident inmiddels aan Vlaardingen24 bevestigd. ,,De jongen heeft precies gedaan wat je in zo'n geval moet doen. Meteen weglopen en zo snel mogelijk iemand aanspreken die de politie kan bellen.'' De jongen deed dat ook meteen op zijn basisschool Het Visnet. Daar werd direct de politie ingeschakeld. De politie heeft de jongen inmiddels gesproken en neemt zijn verhaal zeer serieus.

Tegelijkertijd waarschuwt de politie voor 'índianenverhalen'. ,,We hebben het natuurlijk onmiddellijk meegenomen in de briefing en zijn zeer alert maar wat we in dit soort zaken vaak zien, is dat er ineens overal 'busjes met enge mannen' opduiken. Zo'n verhaal gaat dan een eigen leven lijden. Zo werd hier bijvoorbeeld gezegd dat de man de jongen was gevolgd. Dat is niet het geval. De jongen geeft ook aan dat er verder niemand op straat was, dus waar zo'n verhaal dan vandaan komt... We moeten wel voorkomen dat er nu een heksenjacht op mannen in zwarte bestelbusjes uitbreekt. Uiteindelijk zien we maar zelden dat een zaak als deze ook echt tot iets leidt.''