Categorieën

Service

'Ongelovige hond' bedreigd op Plein West

'Ongelovige hond' bedreigd op Plein West
Nieuws

'Ongelovige hond' bedreigd op Plein West

  • Redactie
  • 18-12-2014
  • Nieuws
'Ongelovige hond' bedreigd op Plein West

VLAARDINGEN – Een Vlaardinger die zaterdagavond nog even naar de Islamitische winkel wilde om wat vlees te halen, beleefde op Plein West benauwde momenten. Een groepje van acht moslimjongeren heeft hem volgens eigen zeggen met de dood bedreigd. Hij moest als 'ongelovige hond' niet denken zomaar te kunnen parkeren waar zij stonden te praten. Geconfronteerd met 'zeker vijf messen', koos de Vlaardinger eieren voor zijn geld.

Hij postte zondagochtend wel zijn verhaal op facebook: ,,Voor mij een geheel nieuw fenomeen. Ik ging vanavond even naar de islamitische winkel, wat vlees enzo halen. Op het plein stonden wat jongeren in een parkeervak te praten, ik dacht te parkeren zonder ze te hinderen. Daar dachten zij heel anders over. Deze 'ongelovige hond' moest niet denken zijn auto te parkeren waar zij stonden te praten. Proberen een gesprek aan te gaan waarom ze zo reageerden terwijl ik juist een voorstander ben van onderlinge acceptatie resulteerde in de keiharde dreiging 'wij steken jou dood, duwen je terug in je auto en steken deze dan in brand'.

Gezien het acht jongens (18 - 20) waren en ik in één oogopslag 5 messen zag, heb ik me gewonnen gegeven en heb ze gelijk gegeven. Thuisgekomen meteen de politie ingeschakeld. Die kwamen vlot, niet om signalementen te noteren, niet om feiten te horen, maar om te zeggen 'dat ze er melding van zouden maken'.

De jongens waren allemaal bebaard, duidelijk (in hun gedrag) radicaal, dat maakt politie Vlaardingen niets uit, stel je voor dat ze van racisme beschuldigd worden... Is het heel erg raar dat ik nu mijn erg positieve instelling ten opzichte van onze moslim-medemens erg flink naar beneden bijstel???? om maar te zwijgen over mijn indruk van 'onze' beschermers?????''

Vlaardingen24 bracht dit verhaal maandag onder de aandacht van burgemeester Bert Blase en, via de afdeling persvoorlichting, aan de korpschef van politie. Eén van de vragen die we hierbij stelden was of er nog contact met deze Vlaardinger werd opgenomen zodat hij aangifte kan doen en om en signalementen op te nemen. Burgemeester Blase heeft inmiddels laten weten hier al actie op te hebben ondernomen via de wijkagent. De politie is inmiddels bij de man langsgeweest, donderdag volgt de officiële aangifte van bedreiging op het politiebureau.