Categorieën

Service

Omstanders belemmeren hulp aan zwaargewonden na aanrijding

Omstanders belemmeren hulp aan zwaargewonden na aanrijding
112

Omstanders belemmeren hulp aan zwaargewonden na aanrijding

  • Redactie
  • 18-07-2020
  • 112
Omstanders belemmeren hulp aan zwaargewonden na aanrijding

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN  - Omstanders hebben afgelopen nacht het werk van de hulpdiensten ernstig bemoeilijkt na een zwaar ongeval op de Van Beethovensingel. Terwijl politie, brandweer en ambulancepersoneel probeerden de slachtoffers te helpen en een goed beeld te krijgen van de situatie, werden zij belemmerd door een groot aantal omstanders dat binnen de afzetting probeerde te komen en die zich bemoeiden met het werk. Terwijl de focus op de slachtoffers en het ongeval zou moeten liggen, moesten agenten zich bezig houden met omstanders om te zorgen dat de zorgverleners en onderzoekers hun werk ongestoord konden doen.

Vrijdagnacht rond 23.45 uur raakten op de Van Beethovensingel door nog onbekende oorzaak twee auto’s van de weg. Een van de auto’s, met twee inzittenden, belandde tegen een boom. De twee inzittenden moesten bevrijd worden door de brandweer, zij raakten zeer ernstig gewond. Hun toestand is zorgwekkend. De inzittende van de tweede auto is met nek- en armklachten naar het ziekenhuis gebracht.

De twee auto’s reden volgens getuigen op hoge snelheid over de Van Beethovensingel, in de richting van de Deltaweg. Door nog onbekende oorzaak raakten zij van de weg. De auto met de twee inzittenden, een man van 52 uit Vlaardingen en een man van 61 uit Schiedam, kwam tot stilstand tegen een boom. De tweede auto schoot via de berm tussen de bomen door, schampte nog een boom en boorde zich daarna in een geparkeerd staande auto op de Nijverheidsstraat. De 20-jarige bestuurder uit Vlaardingen liep daarbij verwondingen op aan arm en nek.

De afdeling Opsporing Verkeer onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken en mensen die camerabeelden waarop de auto’s te zien zijn of die het ongeval hebben vastgelegd, worden gevraagd contact met de politie op te nemen via onderstaand tipformulier of te bellen met 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel M. 0800-7000.