Nood-smsjes van Gomes Rodrigues in nacht van haar dood

31-10-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Graciëla Gomes Rodrigues verstuurde een flink aantal sms-jes in de nacht van haar dood. Dat gebeurde vanuit de Minister Donkerstraat in Schiedam. De voorlopige hechtenis van de Schiedammer die wordt verdacht van betrokkenheid bij haar door is vandaag met zestig dagen verlengd. Dit bleek vanavond in het programma Opspring Verzocht. De telefoon van Gomes Rodrigues is ondertussen door duikers van Defensie gevonden. De telefoon wordt nu onderzocht door het NFI.

Gomes Rodrigues werd op vrijdag 22 september levenloos aangetroffen in een sloot bij de Krabbeplas in Vlaardingen. De politie vond de vrouw omdat zij die nacht zogenoemde SOS-sms-jes verstuurde aan haar broer. In totaal een tiental van die sms-jes werden door de telefoon van de 21-jarige Rotterdamse, kort voor twee uur 's nachts. Ruim een uur later volgde een laatste bericht naar de broer van Graciëla, die dit bericht wel zag en de politie informeerde toen hij zijn zus niet aan de telefoon kreeg. Dit bericht bleek verstuurd vanaf de Krabbeplas.

Bij de nieuwste smartphones is het mogelijk om een SOS-functie in te stellen voor noodsituaties waarbij iemand niet kan bellen. De SOS-functie waarschuwt vooraf ingestelde contactpersonen en geeft aan waar de telefoon op dat moment is. De SOS-functie wordt geactiveerd door de aan/uit-knop een aantal keer snel achter elkaar in te drukken. De SOS-functie omzeilt dan de vergrendeling van de telefoon. Gomes Rodrigues had deze functie ingesteld.

De jonge vrouw werd voor het laatst in leven gezien bij de Kentucky Fried Chicken in de Galvanistraat in Rotterdam, waar ze werkte. Op eerder getoonde bewakingsbeelden is te zien hoe ze na half een 's nachts van haar werk vertrok. Even voor twee uur die nacht verstuurde zij het eerste sms-je. Dat gebeurde vanuit de Minister Donkerstraat. Helaas zijn deze sms-jes op dat moment niet direct opgevallen.

De politie zoekt nog steeds naar getuigen. Door nieuwe onderzoeksgegevens zijn er ook weer mogelijke nieuwe getuigen bekend. Ook drie fietsers die bij het werk van Gomes Rodrigues rond half een hun fiets neerzetten zou de politie graag spreken. Op de Minister Donkstraat is rond het tijdstip dat Gomes Rodrigues daar moet zijn geweest, een grijze Seat op bewakingsbeelden gezien. Ook zoekt de politie nog naar een (brom)fietser die rond drie uur over het fietspad vanaf het Paviljoen richting de Zuidbuurt in Vlaardingen reed. Eerder vroeg de politie al naar hulp van het publiek bij het vinden van de bestuurders van twee auto’s die geparkeerd stonden bij de Zuidbuurt en de persoon die langs Gomes Rodrigues loopt als zij haar werk verlaat. Van hen is de identiteit inmiddels bekend. Het nummer van de politie is T: 0800-6070.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date