Nepwapens zorgen voor opschudding

19-02-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM  - Drie jongens van 15 jaar kregen zaterdagmiddag 18 februari de schrik van hun leven doordat zij twee balletjespistolen bij zich droegen. Een getuige zag de wapens namelijk aan voor echte vuurwapens en waarschuwde de politie.

Aan het begin van de middag zette de getuige iemand af bij het station in Rotterdam. Daar zag hij het drietal lopen en twee wapens aan elkaar overdragen. De man belde de politie, die deze vuurwapenmelding uiteraard serieus nam en met diverse eenheden ter plaatse ging. Agenten zagen het drietal even verderop lopen en omdat het een melding vuurwapens betrof benaderden zij de jongens met getrokken wapen. Gelukkig werkten de jongens direct mee met de agenten en waren verdere maatregelen niet nodig. Toen de agenten de jongens controleerden, troffen zij inderdaad twee wapens aan. Het bleek echter om nepwapens te gaan. Ook deze zijn echter niet toegestaan en dus zijn de jongens uit Vlaardingen en Assen aangehouden en meegenomen naar het bureau. De balletjespistolen zijn in beslag genomen.

Nepwapens? Levensgevaarlijk!

De politie startte vorig jaar al een campagne om te waarschuwen dat het dragen van nepvuurwapens levensgevaarlijk is. Juist om situaties zoals vandaag te voorkomen. De neppers lijken vaak zo echt, dat agenten handelen als bij een echt vuurwapen. Dat betekent dat zij een speciale procedure moeten volgen waarbij zij hun vuurwapen trekken of zelfs moeten gebruiken. Nepvuurwapens leveren daarmee onnodige gevaarlijke situaties op.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date