Categorieën

Service

Nachtelijke hagelbui zorgt voor chaos op A20

Nachtelijke hagelbui zorgt voor chaos op A20
112

Nachtelijke hagelbui zorgt voor chaos op A20

  • Redactie
  • 06-03-2016
  • 112
Nachtelijke hagelbui zorgt voor chaos op A20

fotografie: Portaalnieuws

VLAARDINGEN - Op de A20 tussen Vlaardingen en Maassluis zijn vannacht rond half twee meerdere ongelukken gebeurd. Na een hagelbui werd het stuk snelweg spiegelglad. 

Binnen tien minuten waren meerdere automobilisten de klos. Vlak na het BP tankstation in de richting van Maassluis raakten twee auto’s van de weg. Een van die auto’s belandde in de sloot. Inzittenden van deze auto zijn door het ambulancepersoneel verzorgd maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Een berger heeft de auto uit de sloot gehaald. De andere auto belandde in de berm en is door de berger losgetrokken. Dit voertuig kon zijn weg vervolgen. 

Aan de andere kant raakte vrijwel gelijktijdig ook een automobilist in de problemen. Net na het benzinestation in de richting van Vlaardingen raakte hij met zijn auto de vangrail en draaide 360 graden. De inzittenden raakte niet gewond. Ook hiervoor kwam een berger ter plaatse. 

Vlak voor afrit Vlaardingen-West gebeurde een identiek ongeval. Een automobilist raakte met zijn auto de vangrail. Op de Broekpolderweg naast de A20 kon een automobilist net voorkomen dat ook zijn auto in de sloot belandde. Dit voertuig kon ook op eigen kracht verder. 

Tijdens de afhandelingen van de ongevallen werden bij beide rijbanen een rijstrook afgesloten. Op de andere rijstrook gold een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur.