Moord Gil Rodriguez opnieuw in Opsporing Verzocht

26-01-2015 112 Redactie

VLAARDINGEN/CAPELLE - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt op 27 januari weer aandacht aan het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 58-jarige Colombiaan Dagoberto Gil Rodriguez. De politie is nog steeds op zoek naar de schutter.

Het slachtoffer uit Capelle aan den IJssel was sinds 2 augustus 2014 vermist. Op 28 augustus deed zijn familie aangifte en startte de politie een uitgebreid onderzoek. Het stoffelijk overschot werd op vrijdag 10 oktober uit het water opgedoken in het Scheur ter hoogte van het Oeverbos in Vlaardingen.

Het onderzoek is op 8 december 2014 al aan bod geweest in Opsporing Verzocht. Er is een reconstructie getoond van de laatste dagen van het slachtoffer en het misdrijf. Drie verdachten zitten nog vast, een 38-jarige vrouw uit Nieuwerkerk en twee Rotterdamse mannen van 25 en 29 jaar. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De politie is nog steeds op zoek naar de (mogelijke) schutter. Er is een compositietekening van hem gemaakt. Het gaat om een getinte man, niet ouder dan 30 jaar. Met uitstekende jukbeenderen, kort donker haar, een spitse neus, volle lippen en grote donkere ogen. Hij droeg een joggingbroek en een donkerblauwe trainingsjas en donkerkleurige gymschoenen.

Opsporing Verzocht is aanstaande dinsdag te zien op NPO 1, om 20.30 uur. De herhaling van het programma is op woensdagochtend op NPO 2, om 11.40 uur. Meer informatie is ook te vinden op Opsporingverzocht.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date