Met 224 km over de A4!

04-08-2019 112 Redactie

VLAARDINGEN/REGIO – De politie heeft vanochtend vroeg een bestuurder van de A4 ‘gehaald’ die niet alleen veel te hard reed, maar dit ook nog eens deed onder invloed van drugs. Het startte net voorbij Vlaardingen, de auto werd opgemerkt bij Schipluiden en staande gehouden bij Rijswijk:

,,Vanmorgen vroeg reed een bestuurder bij Schipluiden over de A4. Op zich niks mis mee, dat doen wel meer mensen. Vakantieverkeer, woon-werkverkeer, er rijdt van alles over de rijksweg.

Eén bestuurder viel echter op omdat hij veel sneller dan het overige verkeer reed. Een motorrijder zag de bestuurder voorbij knallen en ging achter hem aan. Het ging zo hard, de motorrijder zag op een gegeven moment 224 km/h op zijn display staan. Een stopteken was inmiddels gegeven maar de auto stopte niet.

Bij Rijswijk moest de bestuurder remmen omdat er andere weggebruikers voor hem reden. Hij gaf het toen op en parkeerde direct op de vluchtstrook.

Bij de controle daarop volgend bleek de bestuurder ook onder invloed van drugs te rijden. Dit samen met zijn snelheid is een dodelijke combinatie. De man is aangehouden.

Het rijbewijs en de auto is de verdachte voorlopig kwijt. Hij zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter.’’

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date