Categorieën

Service

Mensen op de vlucht voor valse pitbull

Mensen op de vlucht voor valse pitbull
112

Mensen op de vlucht voor valse pitbull

  • Redactie
  • 16-06-2019
  • 112
Mensen op de vlucht voor valse pitbull
VLAARDINGEN - Commotie op het Mendelssohnplein zaterdagavond. Daar rende rond kwart voor tien een valse pitbull rond die diverse mensen heeft gebeten. Tientallen kinderen zochten een veilig heenkomen en een moeder hield wanhopig zowel haar tweejarige zoontje als haar drie maanden oude puppy hoog terwijl de pitbuill maar tegen haar op bleef springen. Toevallige passant Erick de Hollander slaagde er samen met een paar jongens in de hond onder bedwang te krijgen. Op dat moment kwam de eigenaar aanlopen om zijn hond aan te lijnen. Hij liep vervolgens richting een groepje Turkse en Marokkaanse jongeren en riep 'Pak de Islam!'

Erick liep bij zijn reddende actie wel een bijtwond aan zijn been op. ,,Gelukkig waren de agenten van Politie Vlaardingen snel ter plaatse, zij verleenden eerste hulp en hebben mijn aangifte opgenomen. Nogmaals dank voor jullie hulp, jullie zijn echt top!'' Ambulancebroeders zorgden daarna verder voor hem. Buurtbewoners zijn des duivels. De hondeneigenaar is geen onbekende in de buurt. De pitbull zou al diverse keren andere mensen gebeten hebben. 'Volgende ochtend loopt meneer weer vrij rond met de hond in de speeltuin, hoe kan dit?', zo vragen zij zich af. 

Erick heeft met de politie al afgesproken maandag aangifte te doen. Hij geeft aan dat veel mensen die getuige waren van het voorval dat eveneens zullen doen.