Meer arrestaties door extra inzet politie

14-04-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - Uit politiecijfers blijkt dat het aantal woninginbraken in Vlaardingen in 2015 (392) met 33% is toegenomen ten opzichte van 2014 (295). In 2015 zijn er 39 aanhoudingen verricht inzake woninginbraken.

De politie heeft sedert enige weken een apart team dat, naast en als onderdeel van de al lopende rechercheonderzoeken, heel gerichte acties uitvoert. Dit team genereert extra aandacht en ruime capaciteit om het fenomeen van de woninginbraken terug te dringen. Met een negental arrestaties onlangs is door de extra inzet een goede start gemaakt. Eerder waren in de maanden januari en februari al acht personen gearresteerd. In veel gevallen gaat het hierbij om minderjarige verdachten.

Daarnaast is uit een gezamenlijke analyse van politie en gemeente gebleken dat er een problematische jeugdgroep in de Westwijk is ontstaan. De burgemeester, de officier van justitie en de districtschef van politie hebben onlangs het gezamenlijk besluit genomen deze jeugdgroep als ‘overlastgevend’ te prioriteren. Kort gezegd houdt dit in dat de individuele leden van de groep één voor één worden aangepakt, in nauwe afstemming en samenwerking met het OM, het Veiligheidshuis en de politie.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date