Lichtblauwe brigade deelt boetes uit

31-08-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen week waren de gemeentelijke handhavers op pad tijdens de nachtelijke uren. Zij richtten zich vooral op vrachtwagenchauffeurs, mensen die hun hond uit lieten en mensen die hun afval verkeerd of te vroeg aanboden.

Twintig vrachtwagenchauffeurs kregen een boete omdat zij lagen te slapen in hun voertuig. Daarnaast kregen twee vrachtwagenchauffeurs die de nacht door wilden gaan brengen een waarschuwing. Zij werden geïnformeerd over de truck parkings in Hoek van Holland en Rotterdam. De gemeente heeft in de lokale regelgeving overnachten in de vrachtwagen verboden, omdat overnachtende vrachtwagenchauffeurs vaak overlast veroorzaakten.

Ook ontvingen zes mensen een bekeuring voor het verkeerd of te vroeg aanbieden van afval / grofvuil. Afval naast de containers trekt ongedierte aan en kan zwerfafval veroorzaken doordat meeuwen of katten de vuilniszakken openscheuren. Ook als de vuilnisbak nabij uw woning vol of defect is, mag u uw afval hier niet naast zetten. U kunt dan een andere container in de buurt gebruiken. Een bekeuring voor het verkeerd aanbieden van huishoudelijk afval bedraagt € 99 !

In de late uurtjes troffen de handhavers ook nog bewoners aan die hun hond uit lieten. De handhavers hebben meerdere hondeneigenaren nog eens geïnformeerd over de geldende regels. Wie zich niet houdt aan zaken als de opruimplicht en het aanlijnen van de hond (behalve natuurlijk in de losloopgebieden), kan daar behoorlijk spijt van krijgen. Een bekeuring voor loslopende honden bedraagt € 99 en voor het niet voldoen aan de opruimplicht kunt u een boete krijgen van € 149 .

De komende tijd controleren de handhavers extra op overnachtende vrachtwagenchauffeurs, afvaloverlast en hondenbeleid.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date