Ingezonden: Overlast in de Westwijk

22-07-2015 112 Redactie

Sinds een jaar wonen wij in de Westwijk en we hebben geen goed woord meer over voor de wijk en onze flat. En we voelen ons dan ook zeer in de steek gelaten door de politie en Waterweg Wonen.

In de wijk gaat het er zeer asociaal aan toe. Als meisje/vrouw zijnde kun je zodra de straatlantaarns aangaan niet eens meer veilig over straat. Doe je dit wel, tja dan is het wachten op problemen. Je wordt lastig gevallen door jongemannen. Je komt jongens tegen met tasers, er wordt volop drugs gedeald, er is overlast qua geluid en als je er wat van zegt dan ben je de pineut. Ook wordt er rustig op je gerocheld, een toilet is te ver? Dan is de lift in het trappenhuis toch ook een goed alternatief.

Wanneer je de politie hiermee confronteert… Dit deed ik op het moment dat ik ze een keertje eindelijk zag in de wijk. Ja U hoort het goed, eindelijk eens zag. Je ziet ze namelijk praktisch nooit. Toen zeiden ze doodleuk: ,,Ach laat ze elkaar toch lekker pijn doen ermee.’’ Dat lijkt mij niet het standpunt dat een politieagent moet hebben. Over drugs dealen wordt net zo makkelijk gedacht, want het zijn geen grote jongens die er af en aan rijden. En ja de politie valt het niet op, want die is er nooit. Maar toch, dat zijn geen dingen die ik graag voor mijn deur zie.

Geluidsoverlast van een blaffende hond? Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. En het blaffen was niet eventjes, nee de hele middag en dan even stoppen en dan ging het de nacht weer verder. Politie vond dat het een zaak was van Waterweg Wonen en Waterweg Wonen vond het een zaak van de politie. O ja, en dan zou je terug gebeld worden door de wijkagent. Het is nu ongeveer acht maanden later, ik ben nog steeds niet gebeld.

En dan komen we bij het asociale gedrag van het rochelen op mensen die voorbij lopen. Op aanraden van Waterweg Wonen hiervoor de politie gebeld, terwijl het een jongeman was uit de flat. Ja, waarom zou Waterweg Wonen er dan toch wat aan doen? De politie kwam gelukkig wel, maar er werd niet open gedaan. Later stond de moeder bij mij aan de deur: ,,Ja en mijn zoon doet dat niet en ik was op vakantie.’’ Tja, alsof ik geen huisnummer kan lezen waar hij naar binnen gaat…

En dan komen we bij de lift en het trappenhuis die worden gebruikt als toilet. Dit loopt de spuigaten uit, er ligt standaard al urine in het trappenhuis. Maar dit weekend werd er weer een record behaald, er was dit keer door een mens, ja u leest het goed, door een mens in de lift een hoop ontlasting neergelegd. Met als mooi cadeau er een stukje toilet papier bovenop gelegd. Ook hier faalde Waterweg Wonen! Er werd mij gezegd dat ze niemand konden sturen, of ik het zelf wilde opruimen?! Uiteindelijk voor elkaar gekregen dat het opgeruimd zou worden, uiteindelijk heeft na een dag wachten de buurvrouw de lift maar veilig gemaakt.

En dan heb je als laatste de gigantisch hoge inbraakgolf. Maar er wat aan doen, nee dat gebeurt niet. Heb met die inbraken nooit meer politie gezien als ervoor. Zag ze namelijk nog steeds niet, terwijl de inbraken toch heel veel gebeurden op één plek.  Maar Waterweg Wonen blijft beweren dat ze onze veiligheid kunnen garanderen. En dat de huurprijs waard is voor wat we ervoor krijgen…Gerelateerd