Hulp gevraagd na ravage storm!

03-04-2015 112 Redactie

De ravage op de Bouwspeelplaats is enorm.

VLAARDINGEN - De Bouwspeelplaats Holy is hard getroffen door de storm van afgelopen dagen. De zes historische replica's, torens uit de vroege Middeleeuwen,  moesten het ontgelden en zijn onherstelbaar beschadigd. De houten torens, die deze zomer op de Markt het decor vormden tijdens en na het symposium van de Stichting Slag Bij Vlaardingen, zijn gebouwd door Vlaardingse kinderen tijdens de afgelopen zomervakantie.

,,Dit is erg triest. Deze zomer gaan we nieuwe decors opbouwen waar de torens een wezenlijk onderdeel van uit zouden maken. Dit dreigt nu in het water te vallen. Maar ik reken op de Vlaardingse bevolking. Met vereende krachten komen we al een heel eind. Vele handen maken licht werk'', aldus Hans Gerritsen, hoofd Bouwspeelplaats.

De ravage op de Bouwspeelplaats is groot. De torens zijn door de harde windstoten  gaan vliegen en zeker 20 meter verder neergekomen. De resten van de kappen zijn nog herkenbaar, maar van de rompen is nog maar weinig over. Het terrein zal komende week veiliggesteld en opgeruimd moeten worden. 

Vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen kunnen zich aanmelden op het volgende emailadres: help@slagbijvlaardingen.com of via de website van de Stichting Activiteiten Hoofdstedenbuurt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date