Hoog water in het dorp

26-12-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - In Vlaardingen wordt aanstaande nacht, op 27 december, hoog water verwacht. Rond 02.30 uur is dat een mogelijke waterstand van tussen de 1,80 en 2,10 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil). Een deel van de parkeerplaatsen bij de Pelmolen aan de Westhavenkade en delen van de rijweg aan de Oosthavenkade en de Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde komen onder water te staan.

De gemeente sluit tussen 01.00 en 05.00 uur het gebied waar het water verwacht wordt afgesloten. Dat is de Oosthavenkade ter hoogte van het Groot Visserijplein en de Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde. De gemeente plaatst wegafzettingen met inrijverboden om te voorkomen dat mensen hun voertuig parkeren in de gebieden waar hoog water verwacht wordt.

 

Kaartje van gebied

Op de kaartjes ziet u in het blauw welke delen onder water komen te staan. Het kaartje links geeft het gebied weer bij een waterstand van 1.80  meter boven NAP, het kaartje rechts bij een waterstand van 2.10 meter boven NAP.

 

Wat kunt u zelf doen?

Parkeer uw voertuig niet in het gebied. Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoog water wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. Auto’s die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date