Helft aangiftes politie blijft liggen

22-07-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN - Meer dan de helft van het aantal aangiftes bij de politie werd afgelopen jaar niet afgehandeld. Vooral aangiftes van fietsendiefstal, vernieling en internetoplichting bleven liggen. Oorzaak is het gebrek aan mankracht. "We moeten keuzes maken'', aldus een woordvoerder. ,,We laten vaak aangiftes liggen, omdat het gaat over verzekeringskwesties, zoals een deuk in een auto. Dan zetten we liever mensen op een zware mishandeling of liquidatie."

ONS Vlaardingen heeft inmiddels vragen over gesteld aan het college van B&W hoe het precies zit in Vlaardingen. ,,Vorig jaar al kregen de inwoners van Nederland en dus ook Vlaardingen te horen dat de criminaliteit feitelijk vier tot vijf keer hoger is dan tot dan toe werd gezegd'', aldus raadslid Ron Boers van ONS Vlaardingen. ,,Ook vandaag blijkt weer hoe de Nederlandse bevolking al tijden in de maling wordt genomen: in de media verschijnt het bericht dat de politie met 55% van de geregistreerde misdrijven niets doet; aangiftes verdwijnen gewoon in de prullenbak, omdat de politie het niet aan kan''.

Boers wil vervolgens weten of deze cijfers ook voor Vlaardingen gelden. Daarbij vindt hij het vreemd dat de burgemeester onlangs bij de behandeling van de Voorjaarsnota gezegd heeft dat uitbreiding van de dienst Handhaving & Toezicht met vijf mensen niet nodig was, vooral ook omdat de criminaliteit in Vlaardingen zo sterk zou dalen. ,,Is de politiechef wel eerlijk geweest over de cijfers en de opvolging van aangiftes''. Tenslotte vraagt Boers aan de burgemeester om met een plan te komen bij de komende Begroting om de dienst Toezicht & Handhaving sterk uit te breiden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date