Handen af van de hulpverleners

07-12-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN – Voor velen is de jaarwisseling een feestje, met oliebollen, champagne en de beste wensen voor het nieuwe jaar. Een veel kleinere groep wil nog weleens te ver gaan en daar haakt de politie Vlaardingen op in met een boodschap die ze gisteren op haar Facebookpagina plaatste:

,,Wij houden niet zo van treurige uitingen op onze social-media platforms. Maar zo af en toe moeten wij een beetje voor onszelf en uiteindelijk ook voor u opkomen! Hier komt ie dan!

Voor de meeste mensen is de jaarwisseling een leuk feest. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Weet je hoe dat komt? Omdat we steeds meer agressie met vuurwerk zien. Met mooi siervuurwerk dat veilig afgestoken wordt is helemaal niets mis, dat vinden wij ook leuk om naar te kijken. Wanneer het minder leuk wordt? Als mensen (zwaar) vuurwerk naar ons gooien. Naast de schade die je veroorzaakt, zorg je er ook voor dat wij ons werk niet kunnen doen. Dat wij jou, jouw familie of vrienden niet goed kunnen helpen als die hulp nodig is. Gooi géén vuurwerk richting een agent. Daarmee voorkom je ook dat je vervolgd wordt voor (poging tot) zware mishandeling of (poging tot) doodslag. "

Gerelateerd