Gotta catch ‘em all! (of toch niet?)

11-07-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - De app Pokémon Go is afgelopen week in verschillende landen gelanceerd. Officieel is dit spel in ‎Nederland nog niet te downloaden maar in hoog tempo komen er ook hier nieuwe spelers bij. De politie Vlaardingen geeft alvast wat tips om te zorgen dat het spelen van dit spel veilig verloopt:


,,Wil je Pokémon Go (of een ander augmented reality game) spelen let dan in ieder geval ook op de volgende punten:


Wij raden te allen tijde aan om éérst op het verkeer te letten en daarna pas op ‪‎Pokémonjacht te gaan. Onveilig rijgedrag kan makkelijk een bekeuring opleveren. Even stoppen op de vluchtstrook om een Pokémon te vangen: €230.  Rijden met je telefoon in je hand:€230.

Maar let ook op dat jouw ‪smartphone ook jouw smartphone blijft! Want als jij druk bezig bent om een Pokémon te vangen, ligt er misschien wel ergens een ‪’‎boef’ op de loer om de smartphone uit je handen te grissen.

Let ook op of je die Pokémon wel echt wil én mag vangen. Naar het schijnt zitten er ook wilde Pokémons op diverse ‪politiebureaus. Zodra deze zich in het besloten gedeelte van bureaus bevinden zullen wij als politie er wel voor zorgen dat deze gevangen worden. Helaas kunnen/mogen jullie ons niet helpen bij deze jacht. Zit er een Pokémon bij een ‎onbekende in huis? Ga NOOIT zomaar bij een onbekende naar binnen. Je weet immers nooit wat er verder kan gebeuren als je daar binnen bent. Verder wensen wij iedereen natuurlijk heel veel succes met deze virtual reality jacht!’’

Gerelateerd