Getuige slaat vuurwapen uit hand van overvaller

02-12-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN - Een getuige aarzelde zaterdagavond 1 december geen moment toen hij onbedoeld betrokken raakte bij een overval op een winkel aan de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen. Hij sloeg het vuurwapen uit de handen van de zeventienjarige overvaller en samen met de winkelier overmeesterde hij de nog jonge overvaller.

Twee verdachten kwamen gewapend en al rond 20.45 uur de winkel binnen en wilden een overval plegen. Een aanwezige getuige bedacht zich geen moment en sloeg direct het vuurwapen uit de hand bij een van de overvallers. Het wapen vloog door de lucht en kwam terecht op de grond. Dat was nog niet alles, de getuige zette samen met de eigenaar de verdachte klem in afwachting van de inmiddels gewaarschuwde politie. Agenten die snel ter plaatse waren, konden zo direct de zeventienjarige jongen uit Vlaardingen aanhouden. De politie zoekt nog de tweede verdachte die na het tumult de winkel uit rende. De man vluchtte in de richting van de nabij gelegen viswinkel.

Eerdere overval verijdeld

Vorig weekend overmeesterde een 33-jarige winkelier eveneens in Vlaardingen ook al een zeventienarige verdachte die met een nog voortvluchtige verdachte de Poolse winkel wilde overvallen. De jongen zit nog vast.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date