Categorieën

Service

Gebiedsverbod voor motorclub No Surrender

Gebiedsverbod voor motorclub No Surrender
112

Gebiedsverbod voor motorclub No Surrender

  • Redactie
  • 10-01-2016
  • 112
Gebiedsverbod voor motorclub No Surrender

VLAARDINGEN – Bas ter Hennepe, captain van motorclub No Surrender, heeft een gebiedsverbod gehad van drie maanden. Gedurende die tijd mag hij zich niet in het Centrum van Vlaardingen ophouden.

Volgens de gemeente is het verbod opgelegd vanwege een aantal incidenten, waarbij Ter Hennepe zich intimiderend gedragen heeft bij bezoeken van horecagelegenheden. De captain zelf verklaarde voor de camera’s van RTV Rijnmond dat er geen aanhouding is verricht, noch gesprekken op het politiebureau om de veronderstelde incidenten te bespreken. Hij vindt de opgelegde maatregel daarom onterecht en buiten proporties.
Burgemeester Blase verklaarde in hetzelfde nieuwsitem dat de club bepaalde gemaakte afspraken zelf ook niet nagekomen is, zoals het niet in clubtenue in de stad verschijnen op bepaalde tijden. Blase verklaarde definitief tot het gebiedsverbod te hebben besloten vanwege openbare ordeverstoringen, intimidatie en het opschorten van de afspraken die No Surrender gemaakt had.

No Surrender in Vlaardingen maakt deel uit van het Rotterdamse Chapter. Zo’n twee jaar geleden was er al sprake van dat een motorclub zich zou vestigen in Vlaardingen, aan de James Wattweg, dat ging toen om Satudarah. Een clubhuis was al volledig ingericht, met ovale bestuurstafel en lederen fauteuils, een bar en meer. Op een 'open dag' werd er nog een uitgebreide barbecue gehouden. Uiteindelijk is het afgeblazen na enige dwang en drang vanuit de gemeente. Het lijkt erop alsof het stukliep op een horecavergunning, maar de gemeente geeft er gaf er toen geen concrete informatie over. Toestemming om zich definitief daar te vestigen is er niet, noch om er vergaderruimte te huren, iets wat Bas ter Hennepe graag zou zien; op die manier hoeft de club zich niet in het Centrum op te houden.

De beveiliging in en om Vlaardingen lijkt de laatste dagen extra aangepast te zijn door de gemeente: er zijn op verschillende plekken ME-busjes gesignaleerd, zowel op uitvalswegen bij de wijk Holy als rond de Deltaweg. Ook was gisteren er extra surveillance door de politie bij de Nieuwjaarsrecepties van de gemeente en de IKV Ondernemend Vlaardingen. Mogelijk wil de gemeente hiermee voorkomen dat de motorclub alsnog het Centrum binnenrijdt.