Drugs en wapens bij Vlaardings autobedrijf

13-12-2016 112 Redactie

De dag van de inval bij MobiCars

VLAARDINGEN – Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Blase het Vlaardingse autobedrijf MobiCars voor de duur van een half jaar gesloten. Aanleiding volgens het sluitingsbevel zijn overtredingen op basis van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet.

Op 3 november is er bij MobiCars aan de Produktiestraat een grote inval geweest, waarbij geüniformeerde en niet geüniformeerde eenheden van de politie betrokken waren. Ook waren er militairen aanwezig, gespecialiseerd in het ontdekken en doorzoeken van verborgen ruimtes, speurhonden en een arrestatieteam. Het Openbaar Ministerie was bij MobiCars uitgekomen naar aanleiding van twee mannen die eerder waren aangetroffen met 5 kilo heroïne en 4 kilo aan versnijdingsmiddelen. Hierbij was er een ‘link’ naar MobiCars en naar aanleiding van die aanhouding heeft er een zoeking plaatsgevonden bij het bedrijf.

Tijdens die zoeking is er onder andere €750.000 aantroffen en een kennelijke hoeveelheid drugs en wapens. Wanneer er sprake is van hoeveelheden drugs als in deze zaak kan er over het algemeen vanuit worden gegaan dat er sprake is van georganiseerde criminaliteit. De twee aangehouden mannen stonden afgelopen vrijdag op zitting, de uitspraak is over twee weken.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date