Celstraf voor ex-raadslid om ontucht 13-jarig meisje

07-06-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN - Het Openbaar Ministerie heeft vijftien maanden cel geëist tegen Khalid T, voor ontucht met een dertienjarig meisje uit Vlaardingen. Vijf maanden daarvan zijn voorwaardelijk. T. kende het meisje via een sekssite, hij dacht dat zij meerderjarig was. De 33-jarige T., ex-directeur van de islamitische basisschool 'An Noer' in Alphen aan den Rijn en en voormalig PvdA-gemeenteraadslid in Gouda, hield voor de rechtbank in Den Haag vol geen ontucht met het meisje te hebben gepleegd.

Hij erkende wel met het Vlaardingse meisje te hebben afgesproken. Hij beweerde haar naar een hotel te hebben gebracht en haar daar de volgende dag weer te hebben opgehaald. Hij deed dat 'uit goedheid'. Volgens T. kon het meisje nergens heen en had ze ruzie met haar ouders. De rechter vond dit maar een ongeloofwaardig verhaal. 

T. werd vorig jaar september opgepakt en zit sindsdien vast. Die voorlopige hechtenis wordt nu wel opgeheven in afwachting van de uitspraak, oordeelde de rechter donderdag. De uitspraak is op 21 juni. Het vlaardingse meisje zou overigens nog met een andere man hebben afgesproken. Mogelijk wordt ook deze man nog strafrechtelijk vervolgd.Gerelateerd