Categorieën

Service

Buurtpreventie nu in heel Vlaardingen

Buurtpreventie nu in heel Vlaardingen
Nieuws

Buurtpreventie nu in heel Vlaardingen

  • Redactie
  • 21-05-2015
  • Nieuws
Buurtpreventie nu in heel Vlaardingen

VLAARDINGEN – Deze maand is Buurtpreventie gestart in Vlaardingen Centrum. Het centrum was de laatste wijk waar Buurtpreventie nog moest starten. Met het ophangen van een bordje met “Attentie Buurtpreventie” bij de Centrale Bibliotheek door burgemeester Bert Blase werd de start in het Centrum officieel gemarkeerd.

Wie zelf een bijdrage wil leveren aan de veiligheid in de eigen wijk, kan zich aansluiten bij de buurtpreventie. Buurtpreventie is een samenwerkingsverband tussen gemeente en bewoners en/of ondernemers en andere instanties en loopt in de Oostwijk, Holy, Westwijk, Ambacht, Babberspolder, in de VOP en dus nu ook in het Centrum. Bewoners kunnen zich als vrijwilliger aanmelden. De deelnemers lopen op willekeurige tijden en tijdstippen door de wijk en geven bijzonderheden door aan de Lichtblauwe Brigade.

Een belangrijk uitgangspunt bij buurtpreventie is het vergroten van het veiligheidsgevoel in een wijk. De politie en de Lichtblauwe Brigade kunnen dat niet alleen. De bewoners van een wijk spelen hierin een belangrijke rol. Zij zijn als het ware de ogen en oren van de wijk.

Meedoen ?

Wilt u meedoen? Dan kunt u zich aanmelden door een e-mail aan [email protected] te sturen. Na aanmelding krijgt u voldoende ondersteuning van de gemeente om uw taak goed uit te kunnen voeren. U leert hoe u moet handelen in moeilijke situaties en hoe u het beste kunt optreden. Voorwaarde is wel dat u ouder bent dan 21 jaar. Hoe meer lopers zich aanmelden, hoe minder vaak u hoeft te lopen. Als u vragen heeft, nieuwsgierig of geïnteresseerd bent, neem dan gerust contact op met de coördinator van het project buurtpreventie, [email protected]