Burgemeester wil wapenstok voor Vlaardingse boa's

06-12-2020 112 Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse burgemeester Bas Eenhoorn heeft laten weten dat hij Vlaardingse boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) wil uitrusten met een korte wapenstok. Eerder dit jaar ontstond landelijk discussie over het beter uitrusten van boa's na een aantal geweldsincidenten tegen hen. 

In Vlaardingen beschikt een aantal boa's al over handboeien om de handhavingstaken beter te kunnen uitvoeren. Zij doorliepen met goed gevolg een training bij de politie over het gebruik van de handboeien. De burgemeester wil nu een stap verder gaan door de boa's ook uit te rusten met een korte wapenstok.  Er is inmiddels een start gemaakt met een pilot waarbij de boa’s tijdelijk de beschikking krijgen over de korte wapenstok. Ook Vlaardingse boa's krijgen als het aan Eenhoorn ligt de wapenstok 'zodra de mogelijkheid zich voordoet en er wordt voldaan aan de geldende voorwaarden'.

De gemeente Vlaardingen volgt ook initiatieven om boa's uit te rusten met een bodycam met interesse en is positief om er, net zoals andere gemeenten in Nederland, toe over te gaan om de boa’s uit te rusten met bodycams als de financiële ruimte dit toelaat.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date