Categorieën

Service

Burgemeester neemt schade na brand op

Burgemeester neemt schade na brand op
112

Burgemeester neemt schade na brand op

  • Britt Planken
  • 06-11-2015
  • 112
Burgemeester neemt schade na brand op

VLAARDINGEN - Burgemeester Bert Blase heeft vanmiddag een ronde gemaakt door de Coornhertstraat en omliggende straten naar aanleiding van de brand bij autosloopbedrijf Altijd Raak Penders. Tijdens zijn aanwezigheid in de Westwijk nam Blase poolshoogte van de schade en konden buurtbewoners vragen stellen over de gevolgen van de brand.

Omwonenden vertelden de burgemeester hoe zij vannacht werden opgeschrikt door harde knallen, een indrukwekkende vonkenregen, heftige rookontwikkeling en enorme vlammen. Gelukkig heeft de schade zich voornamelijk beperkt tot het autobedrijf, al hebben de roetdelen en brokstukken zich verspreid tot aan Albert Heijn bij plein West. Deze delen bevatten geen asbest en zijn niet schadelijk, aldus Blase. De gemeentelijke dienst zal zoveel mogelijk brokstukken opruimen, maar door de voornamelijk kleine deeltjes zal het grootste gedeelte weg moeten regenen.

Buurtbewoners wisten al snel wat er aan de hand was, mede dankzij de BuurtWhatsApp-groep. Een enkeling nam het zekere voor het onzekere en vertrok in alle vroegte met de auto, maar de meeste omwonenden hielden ramen en deuren gesloten en wachtten af. De burgemeester zelf is tevreden met de snelle informatievoorziening en het tempo waarmee de brandweer de brand onder controle kreeg. Eigenaar Dave Penders denkt hier anders over en verklaarde dat er in eerste instantie te weinig water beschikbaar was om de brand goed te blussen.

De burgemeester vertelde dat de grootste knal waarschijnlijk van een ontplofte gasfles kwam, maar buurtbewoners denken eerder aan een geëxplodeerde auto. Penders heeft al aan verschillende media verklaard dat hij zeker weet dat deze brand is aangestoken. De werkelijke toedracht van het ongeval zal uit politieonderzoek moeten blijken.