Brute straatroof in Bureau Rijnmond

09-03-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN Bureau Rijnmond, het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, besteedt donderdag nogmaals aandacht aan een brute straatroof bij de Twist op zaterdag 15 augustus 2015 . Bureau Rijnmond had in september al een item over deze gewelddadige beroving en ook net landelijke Opsporing Verzocht besteedde er al aandacht aan (zie video). 

De politie zoekt nog altijd getuigen van deze beroving waarbij een 45-jarige man zwaar gewond raakte aan zijn gezicht. De man uit Vlaardingen was onderweg naar huis, toen hij rond half twaalf twee mannen tegen kwam bij de brug de Twist, ook wel bekend als de Wokkel. De mannen vroegen om een sigaret, die hij niet had. Daarna vroeg één van de mannen hem de weg naar Schiedam. Toen hij dit had uitgelegd en verder wilde lopen, werd hij bij zijn schouder beetgepakt en kreeg hij twee vuistslagen in zijn gezicht. Hierop viel het slachtoffer de helling af en kwam hij terecht tussen de bomen en bramenstruiken. 

Een van zijn belagers wilde zijn mobiel hebben. Opnieuw werd hij meerdere keren in zijn gezicht geslagen. Toen bleek dat het slachtoffer geen telefoon bij zich had, trokken ze een (Keltische) hanger van zijn ketting . Het slachtoffer is even buiten bewust zijn geweest. Toen hij weer bij kennis was, waren de daders er vandoor. Voorbijgangers troffen het slachtoffer aan en hebben direct de politie gebeld. Het slachtoffer is met flinke verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat onder andere dat zijn neus was gebroken en dat hij een hersenschudding had. 

Agenten hebben een onderzoek ingesteld en sporen veiliggesteld op en rond de Watersportweg. Er is onder meer een blauwe sportschoen met licht kleurige zool gevonden. Niet uitgesloten wordt dat deze van een van de daders is. De politie is op zoek naar getuigen.
 

Signalement

Dader 1 is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een blanke huidskleur en droeg een lichtblauwe hoody over zijn hoofd met een grijze strook in het midden. Hij droeg een donkere sportbroek. 

Dader 2 is kleiner, ongeveer 1.70 meter lang. Hij is licht getint, heeft kort golvend haar en was in het zwart gekleed.
 

Vragen

-Wie heeft iets gezien/gehoord van de straatroof?
-Wie was rond tijdstip in de buurt van de brug de Twist en heeft mannen gezien die aan het signalement voldoen?
-Wie herkent de getoonde sportschoen of kent iemand deze sportschoen mist?
-Wie heeft die avond/nacht iemand daar in de buurt zien lopen met mogelijk een sportschoen aan?
-Wie heeft meer informatie over de weggenomen Keltische hanger?
- Wie heeft anderszins informatie over de beroving wat het onderzoek kan helpen.

Neemt u dan contact op met de politie via de gratis Opsporingslijn 0800-6070. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date