Categorieën

Service

Brand verwoest flatwoning Koninginnelaan

Brand verwoest flatwoning Koninginnelaan
112

Brand verwoest flatwoning Koninginnelaan

  • Redactie
  • 05-02-2015
  • 112
Brand verwoest flatwoning Koninginnelaan

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN - Na een uitslaande brand in een flatwoning aan de Koninginnelaan is één woning onbewoonbaar verklaard. Een tweede woning liep waterschade op. Er raakte bij de brand niemand gewond. De hulpdiensten kregen donderdagochtend de melding van een uitslaande brand in een flatgebouw . De brandweer was er snel en had de brand op de vierde etage dan ook snel onder controle. De bewoonster bleek niet thuis en kon bij contact met de politie melden dat er verder niemand in de woning aanwezig was. Brandweermensen troffen ook elders in het pand geen slachtoffers aan.

Bij de brand werden negen omliggende woningen ontruimd. Uiteindelijk werden 42 mensen opgevangen in het nabij geleden Zonnehuis aan de Dillenburgsingel. Nadat het gebouw was geventileerd en de CO metingen waren verricht, konden de bewoners aan het begin van de middag weer terug naar huis. De uitgebrande woning is voorlopig niet bewoonbaar. Een tweede woning, een etage lager, liep waterschade op. Voor de bewoners van beide woningen is voor de komende dagen elders onderdak geregeld.

Kort na de brand werd duidelijk dat de brand vermoedelijk is ontstaan in een oud televisietoestel. De brand verspreidde zich snel en de hitte zorgde ervoor dat de ruiten het begaven. Er ging dan ook geen explosie aan de brand vooraf.